zaterdag 18 september 2010

Scoutifestatie 2010

Vanmorgen ging al vrij vroeg mijn wekker. Peter was al op, moest gaan werken ;-) en terwijl hij de hond ging uitlaten hoorde ik de regen tegen het rolluik slaan. Het zal toch niet waar zijn dat deze dag ook in het water gaat vallen!!!! Vorige week nml. hadden we familiedag van de Harmonie en ondanks dat het super gezellig was hebben we een bui gehad die van 's morgensvroeg tot 's middags geduurd heeft.

Maar goed, vandaag was de dag dat in Valkenburg in het bijzijn van heeeeeel veel scoutinggroepen gevierd werd dat Scouting Nederland de gezapige leefttijd van 100 heeft bereikt.
We zijn vanmorgen met de trein naar Valkenburg gereden. Hadden meer scouts in gedachten ;-) na station Valkenburg was de trein beduidend leger dan voorheen.
We mochten ons melden bij het Openlucht theater. Gelukkig had men bordjes geplaatst, ben niet zo'n ster in kaartlezen!!
Voordat de officiële opening plaatsvond stond er eerst een (carnavals)zot verkleed in een of ander kostum voor de menigte te dansen op "I like to move it move it", totdat alle groepen in het theater aanwezig waren. Waarschijnlijk zal ik dit liedje nog horen in mijn dromen vannacht ;-) Er werd ons een of ander dansje geleerd, welke nog terug zou komen door deze dag heen, zijn ze zeker vergeten ;)
Iedereen kreeg ook een mooie das ter herinnering.
Door een toneelgroep werd de voorstelling geopend, de legende van Reginald en Walram van Valkenburg verteld. Was wel geinig.

Om 11.30 uur begon de dag dan eindelijk echt. We mochten ons melden op speelveld 1, dat was voor ons - groep rood - de kasteelruïne. Hier waren allemaal spellen uitgezet die de kinderen dan konden doen verspreid over het gehele terrein. Alleen jammer dat bij het spel dat de kinderen graag wilden doen - iemand aan de schandpaal zetten en gooien met sponsen gevuld met water - continue bezet was en vele wachtende voor zich had.

Maar zoals je kunt zien op de foto, hebben we ons goed kunnen amuseren met de andere spellen.
En ondanks het slechte begin van de dag - regen - hebben we heel mooi weer gehad.

Rond half 1 zouden we een lunch krijgen. Het was alleen niet echt duidelijk waar dat nou zou zijn. Na veel vijven en zessen was dan eindelijk de plek bekend waar de lunch - een broodje, krentenbol, pakje drinken, boter en jam of zakje vruchtenhagel en een appel - werd geserveerd. Wat waren wij blij dat we voor alle kids en onszelf gisteravond nog lunchpakketjes gesmeerd hadden. Hier had ik dus ECHT niet de hele dag op verder gekund.

Na de lunch mochten we ons melden op speelveld 2, bij de rolschaatsbaan. Hier waren 2 velden waarop allerlei spellen stonden opgesteld waaronder een stormbaan wat iedereen toch wel heel erg leuk vond ;-)
Het tweede stuk was wat minder, 3 spellen voor zeker 10 groepen, je moest erg lang wachten voordat je aan een spel kon meedoen. Dat vond ik op zich wel jammer. Ook het feit dat we toch ergens sleutels hadden moeten krijgen........ hoe krijgen we anders die schatkist open!!!!!!



Ons 3e en laatste speelveld bevond zich in het centrum van Valkenburg. Daar mochten we een aantal vossen gaan zoeken en tevens een woord welke verstopt was in diverse etalages in de vorm van een voetafdruk met letter. Het woord hadden we al vrij snel, de vossen duurde wat langer.
Hier kwamen we ook de scouts tegen die dit hele weekend blijven en pas morgenavond thuis komen. Sanne is hier ook bij van de partij, ondanks dat ze geen scoutinglid meer is mocht ze toch mee en volgens mij amuseerd ze zich prima. De scouts hadden een ietwat sportiever programma, zoals abseilen, klimmen, rodelen etc.

Op het einde van de dag waar we ons woord en de afstreeplijst van de vossen konden inleveren bij de kiosk stonden er opeens een heleboel welpen voor een van de klimmuren. Mag ik ook vraagt Lisa, natuurlijk mag dat en daar ging mijn muts, hoog de klimmuur in. Ze vond het wel eng, maar ook heel gaaf ;-)



Volgens de lijst die we via de mail gekregen hadden zou de afsluiting weer verzorgd worden door dezelfde toneelgroep als vanochtend. Er stond alleen weer zo'n zot in een verkleedkostuum op het podium, het irritante liedje weer ;-) en een massale sleutelaanname aangezien bijna geen van de groepen ooit de sleutels hadden gekregen die ze moesten krijgen. Voor de kinderen nog een lolly en that's it. Een beetje een anti-climax eigenlijk. Had hier toch iets meer van verwacht.
Maar goed, we hebben een leuke inspannende dag gehad, met mooi weer en een lekker ijsje ;-)
Weer met de trein terug naar station de Kissel ware het niet dat de trein niet verder reed als Heerlen Station. Iets met de wissels??? Er zouden bussen klaar staan, maar waar????
Uiteindelijk maar een gewone bus gezocht om zo toch nog op tijd bij het HK aan te komen, want we hadden natuurlijk alle ouders al laten weten dat we eerder op het HK aanwezig zouden zijn als gepland ;-) haha

Zo, ga nu mijn bedje opzoeken, mijn beentjes laten rusten ;-)
Dat krijg je als je al wat ouder wordt en met dat slenteren door Valkenburg. Ben benieuwd hoe Sanne het heeft gehad, die komt pas morgenavond thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten