vrijdag 28 mei 2010

Communie Lisa 23 mei 2010

Afgelopen zondag met stralend weer deed Lisa onze jongste dochter haar 1e heilige communie. 's Morgens was het nog wat mistig, maar gelukkig scheen om een uur of 10 een stralend zonnetje die al die mooi gekleede communicantjes op weg bracht naar de Michaƫlkerk in Landgraaf (Eikske) De communicantjes werden met een grote huifkar getrokken door 2 zwarte paarden onder begeleiding van de harmonie St. Michaƫl naar de kerk gebracht. Daar stond de pastoor al op ze te wachten.
De mis begon om 11.00 uur en was afgelopen om ca. 12.30 uur. Ik moet zeggen het was een mooie mis, de kinderen hebben heel veel zelf gedaan.

Het feest gaven wij in Heerlerheide, bij Hoeve Carisborg. Een leuk zaaltje om ons gezelschap te herbergen ;-) En wat boften we met het weer. Jammer dat dan het speeltuingebouwtje niet beschikbaar is, want dan hadden de kids het helemaal goed gehad, maar ze hadden mogelijkheden genoeg om te spelen. We hadden wat spelletjes e.d. meegenomen, sjoelbak etc. en ze hebben zich goed geamuseerd. Het koud buffet was weer perfect verzorgd en voor de meute kids hadden we frietjes en frikandel besteld bij de friture een paar deuren verderop.
De snoeptaart die "tante" Janine had gemaakt vond ook gretig aftrek ;-)
Een vat leeg en diverse lege flessen frisdrank en wijn later gingen de laatste gasten om ca. 21.00 uur naar huis. Nog even snel wat opruimen, wat al meekon in de auto erin gezet en de volgende lading zou de dag erna wel meekomen.
Lisa viel onderweg naar huis al in slaap. Ze heeft de dagen erna benut om al die cadeautjes te bekijken en uiteraard de Wii uit te proberen die ze van ons gekregen heeft. Spelen met het hamstertje wat ze gekregen heeft, geld tellen - ook heel belangrijk uiteraard ;-) - want ze spaart voor een televisie voor op haar kamertje.

De dag erna zijn nog wat naaste familieleden gekomen om de laatste restjes op te maken en nog even na te tafelen over het feest.
Dinsdag was gewoon weer school, maar omdat om 14.00 uur een dankmis werd gehouden in het kapelletje van Leenderhof mochten de communicantjes al om 12.00 uur naar huis.
De dankmis is eigenlijk een verkorte versie van de communiemis maar dan in de openlucht. Wat een geluk dat het die dag ook nog goed weer was ;-)

En nu is het dan toch afgelopen met de pret. Het gewone leven begint weer, alhoewel met Pinkpop op dit moment is het dit weekend ook niet gewoon ;-)

Een compilatie van de dagen en de gemaakte foto's voor het bedankje.


Een compilatie van de gemaakte foto's voor het bedankje


Een compilatie van de foto's genomen tijdens de dag zelf


Een compilatie van de dankmis op 25 mei jl.


1 opmerking:

  1. leuke foto,s heb je gemaakt.
    dat wordt weer scrappen.
    liefs tanta Marian

    BeantwoordenVerwijderen