zaterdag 19 september 2009

Buenos Dias de Barcelona :)

Hey, hallo allemaal
Helemaal vanuit het verre (ahum) Barcelona, typend op een spaans toetsenbord, dus ik zit regelmatig ergens verkeerd HAHA.

Gisteren zijn we na een hele vroege vlucht aangekomen op de luchthaven van Girona. Ryan Air had goed gevlogen, we zijn 10 min. te vroeg geland. De bus gepakt naar Barcelona bushalte Noord waarvan het maar enkele luttele minuten lopen zijn naar ons hotel Acte Antibes. Vlak bij de Sagrada. We kunnen hem nog net niet vanuit het raam zien, maar goed, je kunt niet alles hebben.
Helaas begon het gisteren bij aankomst ook te regenen. Shit dus, maar het bleef gelukkig bij een paar buitjes alhoewel we toch maar de paraplu´s hebben meegemen. Uiteraard hebben we weer dezelfde plu, alleen in andere kleur :)
Gisteren hebben we de wijk EIXAMPLE onveilig gemaakt. We zijn begonnen bij de Sagrada Familia, die helaas helemaal in de steigers staan. Maar dat wisten we al. Van daar uit zijn we helemaal gelopen naar de wijk GRACIA waar o.a. Casa Mila ligt, nog zo´n artistiek werk van Gaudi, zelf vonden we dit niet echt spectaculair, maar toch leuk om het gezien te hebben en we hebben het op de foto staan.
Iets verderop stond nog een huis, Batllo, dit was velen malen mooier, alleen EUR 16.50 entree vonden wij toch iets te veel van het goede.
Omdat het weer weer volop zonnig was besloten we toch naar Park Guell te gaan (anders hadden we dat vandaag gedaan)Voor de eerste keer de Metro in. Nou, nou, we zaten meteen al verkeerd. Niet iets onbekends voor ons hoor :) Maar het was een kwestie van naar de overkant komen HAha het is ons uiteindelijk gelukt.
Bij het Metro station aangekomen waar we uit moesten stappen even gevraagd hoe we het beste naar Park Guell konden komen, nou we hebben het geweten hoor. Het was me toch een gigantische klim. Was blij dat er op sommige stukken roltrappen waren gemaakt!!
Eenmaal boven hadden we in eerste instantie niet door dat we uberhaupt in het park waren, we zagen alleen maar cactussen en geen huizen met al die mozaik steentjes, maar we moesten nog een gedeelte doorlopen, we waren bij een van de 3 ingangen naar binnen gelopen. Wat is dit een fantastisch park zeg. We hebben hier zeker dik 2 uur rondgewandeld.
Terug zijn we via een ander metrostation gegaan. We hadden het lichtelijk gehad. Ik was dan ook al vanaf half 3 op, Janine zelfs nog vroeger. We hebben vandaag maar een snelle hap bij McDonalds genomen en daarna terug naar het hotel, lekker op tijd onder de wol. Om 21.00 uur lagen we dan ook al helemaal kapot in onze bedden totdat we opgeschrikt werden door de telefoon, we dachten allebei al dat het al tijd was om op te staan, maar het was Peter die belde hoe het was gegaan!

Vandaag hebben we eerst ontbeten, en zijn daarna naar de Ramblas gegaan met de metro.´s morgens vroeg is het nog relatief rustig daar. In het boekje van Janine stond een wandelng door het Barrio Gotic die we hebben gelopen. We kwamen door steegjes waar ik normaal gesproken niet doorheen zou zijn gelopen, maar we hebben toch leuke winkeltjes ontdekt :)
Weer terug bij de Ramblas......daar kon je over koppen lopen op dat moment. Tjonge, wat een paar uur kan doen zeg.
Het is een hele trip naar beneden naar de haven, daar hebben we ook nog even rondgewandeld en dan weer terug naar boven. Op zoek naar die lekkere tapas bar die Toñita ons aan de hand had gedaan, maar helaas we hebben de Ramblas dubbel en dwars gehad maar dat specifieke pleintje. Nop.....niet gevonden.

Nu zit ik even snel een berichtje te typen in een internetcafé. We gaan dadelijk iets eten, begin nu toch wel honger te krijgen.
Waarschijnlijk wordt het pas dinsdag of zo dat ik het verdere relaas aan jullie kan vertellen en dan zal ik ook wat foto´s plaatsen.

Adios!!!

2 opmerkingen:

  1. he meis super veelo plezier nog met jullie,echt
    leuk om dit zo even te lezen.\tot snel.liefs an

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hei meid zo te horen hebben jullie het naar je zin.liefs tante marian

    BeantwoordenVerwijderen